Omegabaars

Therapon barcoo

  Biologie

  De Omegabaars (Therapon barcoo) is een zoetwatersoort die behoort tot de familie van de tijgerbaarzen of terapontidae. Hij wordt onder zeer gecontroleerde en duurzame condities gekweekt in Belgie door Aqua4c. Hij is een omnivoor en kan dus zowel plantaardig als dierlijk voedsel eten en kan 50cm lang worden. De evolutie van de omegabaars heeft ervoor gezorgd dat hij nu een volledig plantaardig dieet heeft, snel groeit en veel omega-3 vetzuren bevat. Verder verdraagt de omegabaars een grote variatie aan temperatuur (18°C-32°C), is bestand tegen vervuiling en kan leven in grote scholen. De omegabaars is de ideale vis voor recirculatie aquacultuur en is door wetenschappers genoemd als “de vis van de toekomst”.

  Aquacultuur

  De omegabaars wordt in België gekweekt in recirculatiesysteem. In dit aquacultuur systeem water wordt gefilterd en hergebruikt. Het kweekproces van de lokale Belgische kwekerij is 100% plantaardig en heeft zeer weinig productiemiddelen nodig. Dit mede door het water te zuiveren met rietvelden en de meststoffen van de vissen te laten gebruiken als mest door de tomatenkwekerij ernaast. Hierdoor hoeft de tomatenkweker minder kunstmest te gebruiken en komen de meststoffen van de vis niet in het omgevingswater terecht. De combinatie van vis- en plantenteelt in Europese intensieve productieomstandigheden is een innovatieve kweekmethode.

  De score is afkomstig van een leverancier specifieke beoordeling en is alleen geldig voor de gespecificeerde Aqua4c-boerderij in België. MEER WETEN

  Pin It on Pinterest

  Share This