WIJ ZIJN ALLEMAAL VERBONDEN

en samen maken we het verschil.

In een globale economie kan de keuze voor bepaalde producten een wereldwijde invloed hebben. De keuze voor een bepaalde vissoort hier kan een grote invloed hebben op visbestanden en zelfs op mensen hier ver vandaan. Overbevissing, nodig om de enorme vraag naar vis, schaal- en schelpdieren te blijven beantwoorden, is een groot probleem en overheden werken samen met de visserijsector om dit te voorkomen. Ondertussen hoef jij, als consument, het eten van vis niet volledig op geven. Je kan er wel voor zorgen dat je enkel duurzame vis, schaal- en schelpdieren koopt. Duurzame visserijen houden rekening met de gezondheid van de visbestanden en met de mensen die hiervan afhankelijk zijn.
Zo kan jij een verschil maken.

KOOP VIS, SCHAAL-EN SCHELPDIEREN MET EEN DUURZAAMHEIDSLABEL

Zoek naar een MSC- of ASC-label dat aangeeft dat de vis uit een duurzame, gecertificeerde visserij of kweek afkomstig is.

EET GEEN BABY VIS

Wanneer een vis een bepaalde grootte nog niet bereikt heeft, is hij nog niet volgroeid en kreeg hij de kans niet om zich voort te planten. Vraag je vishandelaar om na te gaan dat je enkel volwassen vis koopt. Op deze manier zorg je ervoor dat visbestanden de kans krijgen om te herstellen.

PROBEER EENS IETS ANDERS

Variatie in de vis, schaal- en schelpdieren die je consumeert, zorgt voor een beter evenwicht in de visserijdruk op de verschillende bestanden. Biodiversiteit is de kracht van een ecosysteem. Variatie brengen in je dieet is leuk en het helpt de oceanen!

CONTROLEER DE LABELS

In de Europese Unie, is het jouw volste recht om de volledige naam en de herkomst van je product te weten. Er moet ook vermeld worden of het om wild gevangen vis of gekweekte vis gaat en of de vis vers of diepgevroren is. Wanneer dit niet zichtbaar is, laat dan niet na om het te vragen. Kunnen ze hier geen duidelijk antwoord op geven, koop het product dan niet.

Pin It on Pinterest

Share This